BAHAN:
udang (buang kulit and kerat sikit tengah badan dia supaya masa goreng dia lurus)
1/2 teaspoon garam
4 sudu tepung tempura
1 biji telur (pukul)
6 sudu breadcrumbs
1 cawan minyak
CARA2:
1. gaulkan udang dengan garam, tepung tempura dan telur.
2. salutkan dengan breadcrumbs.
3. panaskan minyak dan goreng sampai kekuningan. siap!
weh pija! byknye resepiiiii...suka la aku! bley bg idea tym exam masak aku nnti. hehe.. thanx weyhh...=)
ReplyDeleteboley2..exam masak?best gila kak oiii..
ReplyDeletehaha. xdela best mana kalo kena wat menu utk patient. sume bnda xleh letak..xleh suka2 ati ak je. pdhal yg lemak2 tu ah sedap kan?haha
ReplyDeleteowh..kne menu sihat kn?hehehe.no msg, no fat..haha
ReplyDeletesaya pon peminat udang tempura, tapi saya tak buat sendiri lagi.. saya beli.. rozen food, balik goreng, memang yummy ;D
ReplyDelete